Projectoverzicht

Narrowcasting

Voor Diverse bibliotheken

Ben je  geïnteresseerd in Narrowcasting voor jouw bibliotheek? Kijk dan eens op onze speciale Narrowcasting pagina.
Producten en diensten gericht naar gebruikers brengen.

Veel bedrijven vinden het moeilijk om in de publieke ruimte hun producten en diensten op een aantrekkelijke manier aan de man te brengen. De inzet van Narrowcasting, beeldschermen om gebruikers direct te benaderen, lijkt een voor de hand liggende stap, maar in de praktijk blijken er veel valkuilen te zijn:

  1. onaantrekkelijke en onoverzichtelijke interfaces.
  2. ongunstige plaatsing van schermen.
  3. ingewikkelde en daarmee tijdrovende beheeromgeving.
  4. onvoldoende kennis over geschikte content.

Storycast

In 2014 ontwikkelde Doklab samen en voor de bibliotheken van Nijmegen, Zoetermeer, Maastricht en Venlo een nieuw landelijk platform voor narrowcasting.

Het onderling delen van content staat centraal in dit Cloud platform gebaseerd op de meest recente webtechnieken. Samen met het gebruiksgemak voor diegenen die het platform moeten vullen. Jarenlang werken met en voor bibliotheken heeft Doklab daar een unieke inkijk in gegeven. We weten voor wie we dit gemaakt hebben.

Maak eenvoudig de stap naar een professionele aansturing van de digitale schermen in je bibliotheekgebouw. Gebruik daarbij de WYSIWYG templates en verlies geen extra tijd aan opmaak.

En met de mogelijkheid om slides ook te tonen op tablets ben je voorbereid op de toekomst.

Wil je meer weten over ons platform en de tot standkoming lees dan onze blogpost of download de Storycast Infokit

Enkele Narrowcasting concepten die we al eerder ontwikkelden:

DOK Bibliotheek Delft

Deze bibliotheek maakt al jaren gebruik van digitale bewegwijzering maar wilde nu ook haar dienstverlening promoten op een opvallende plek.

We ontwikkelden speciaal voor de bibliotheek een opvallend narrowcastingsyteem bij de hoofdingang waarbij bezoekers, ook als de bibliotheek gesloten is, kunnen kijken wat er te doen is. De narrowcasting sluit aan op de landelijke huisstijl en toont onder andere openingstijden, activiteiten en akties. Informatie wordt automatisch verzameld vanaf de website van de bibliotheek, zodat medewerkers zelf geen akties hoeven te ondernemen om het scherm te vullen.

The International Criminal Court of Justice library

Deze bibliotheek wilde graag meer zichtbaarheid van de bibliotheek binnen de organisatie.

We bedachten een concept om interessante titels van de bibliotheek onder de aandacht te brengen in de kantine waar elke medewerker komt.

ICC Schets

Op drie aparte schermen kunnen gebruikers zelf nieuwe boeken opvragen.

Heb je ook het gevoel dat je diensten of collecties onderbelicht blijven? Neem dan zeker eens contact met ons op.